You are currently viewing Natjecanje srednjoškolaca – znanje o Europskoj uniji

Natjecanje srednjoškolaca – znanje o Europskoj uniji

Srednjoškolci iz šest škola Sisačko-moslavačke županije pokazat će svoje znanje o Europskoj uniji i natjecati se u petak, 30. siječnja 2015. godine u Sisku za put u Europski parlament u Strasbourg. Natjecanje, koje organizira Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, počinje u 10,30 sati u Galeriji sv. Kvirin, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, a sudjelovat će učenici sljedećih škola: Tehnička škola Kutina, Srednja škola Topusko, Srednja škola Tina Ujevića Kutina, Srednja škola Novska, Ekonomska škola Sisak i Gimnazija Sisak.

Što su naučili u dvotjednim pripremama, učenici će pokazati pred žirijem koji će učeničke timove ocjenjivati prema znanju, uvjerljivosti izlaganja, kreativnosti, timskome radu i sposobnosti komuniciranja na stranom jeziku.

Najuspješniji timovi iz škola predstavljat će Republiku Hrvatsku na natjecanju Euroscola u Strasbourgu u prvome dijelu 2015. godine. Euroscola je redovni godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola iz država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima te na jedan dan postaju europski zastupnici.