You are currently viewing Održan Dječji fašnik 2023.

Održan Dječji fašnik 2023.

Nakon trogodišnje stanke u Sisak se vratio Dječji Fašnik. Male sisačke princeze, članice Dramskog studija Kocka, preuzele su danas, 11. veljače 2023.godine, od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček ključeve Grada Siska i njime će vladati u narednih nekoliko dana. U Dječjem fašniku, što se održao u organizaciji Grada Siska, Turističke zajednice Grada Siska i Doma kulture Kristalna kocka vedrine te uz potporu volontera Gradskog društva Crvenog križa Sisak sudjelovala su djeca sisačkih vrtića i osnovnih škola. Povorku su predvodile, princeze Dramskog studija Kocka, Limena glazba Grada Siska, mažoretkinje Plesne udruge Dijamant i biciklistička ekipa Kraljevi.

Žiri u sastavu Sanja Palčić, Karmela Juvan i Boris Lemaić dodijelili su najboljim maskama bogate nagrade. U kategoriji grupnih maski treće mjesto pripalo je “U svijetu odraslih” OŠ Viktorovac, drugo mjesto osvojili su Mali kauboji, princeze i zaštitnici DV Sisak Novi, a prvo mjesto pripalo je Maloj školi čarobnjaka i malim slikarima OŠ Braća Ribar.

U kategoriji pojedinačnih maski, najljepša mala maska pripala je Klaunu, dječaku Petru Zebiću. Najljepšom maskom proglašena je Crvenkapica – otvorena knjiga, djevojčice Mihaele, a druga nagrada za najbolju masku odnijeli su popularni likovi starijih generacija Popaj, Oliva i Pero Ždero, Antun, Natali i Gala koji odlučili svoju nagradu pokloniti djetetu slabijeg imovinskog stanja. U kategoriji najbolje pojedinačne maske treće mjesto je osvojio je Odmetni kauboj, dječak Juraj Kveštak. Sve prisutne zabavljao je veseli i raspjevani mladi Inside out Acoustic bend i voditelj Saša Tadić.