You are currently viewing Pet predstava u dva dana na Županijskoj smotri kazališnih amatera

Pet predstava u dva dana na Županijskoj smotri kazališnih amatera

Županijska smotra kazališnih amatera u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak održava se dva dana, u četvrtak i petak, 30. i 31.3.2017.godine u Kazalištu 21. Prvog dana trajanja smotre u četvrtak, 30.3.2017. godine održat će se tri predstave.

U 16 sati predstavit će se Dramska skupina DV Sisak Novi “Mačke naopačke” s predstavom za djecu Ledena kućica. Ovo je priča o poštenju, prijateljstvu, pomaganju, upornosti i životnog optimizma. Kroz priču nas riječju, glumom, pjesmom i plesom vode različite šumske životinje od kojih svaka posebno nastoji pomoći zeki da vrati ukradenu kućicu.

U 18 sati održat će se predstava “Anđeli imaju krila, zar ne?” u izvedbi članova Dramskog studija Kocka Doma kulture Sisak. Sv. Petar šalje anđele na zemlju kako bi pronašli krhku dušu koja će skladati nebesku himnu. Predstava je nastala prema tekstu Lade Martinac Kralj, a režiju, koreografiju i scenografiju potpisuje Dubravka Granulić. Predstavu izvode: Nikola Pirc, Nika Mahmutagić, Paulina Novak, Lukas Pupić Jovanović, Nina Drakulić, Ana Vrebac, Matija Akrap, Una Vasilik, Leonarda Pavlenić, Gemma Marić, Mia Plavšić, Luana Rajković, Maria Klopac, Mia Medjed, Gloria Vlašić, Mihael Jajčinović, Domagoj Brdarić i Nora Franić Gregec.

Predstava “Juriš lake konjice” autora Scotta Garlanda, u režiji Tihomira Kosića, u izvedbi Scene Sisak očekuje nas u 21 sat. Pero, Ivo i Jura su tri brata koja žive na smetlištu u stalnom oprezu od “vanjske prijetnje”. Preko dana spavaju, a noću izlaze na svoje položaje. Jedne noći njihovu rutinu narušava nepoznati došljak koji okreće njihov svijet naopako. Tko je on? Što im je zajedničko? Hoće li priča završiti tragično? U predstavi glume Zoran Ivanić, Tihomir Kosić, Mihovil Mioković, Stiv Stipić.

Drugi dan smotre, petak, 31.3.2017. godine bit će u revijalnom tonu. U 19 sati predstavit će se Kazališna skupina Češke besede Jazvenik s predstavom “Oporuka” u režiji Marije Vaško. Zbog neimaštine majka je posegnula za hranom i napravila kazneno djelo. U tom trenutku stiže pismo od pokojnog strica koji bogatstvo ostavlja njima.Pohlepan mladoženja ne odustaje od svoga nauma i sve bogatstvo prisvaja sebi.

U 20 sati Češka beseda Sisak izvest će predstavu Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka za koju režiju potpisuje Silvije Vadla. U predstavi upoznajemo osoblje KUK poljske vojne bolnice. Predstava progovara o militarizmu i dekadentnosti Austro-ugarske monarhije. Zdravi razum nastupa nasuprot besmislenosti rata, nasilja i ponižavanja čovjeka.

Ulaz na sve predstave je besplatan.