You are currently viewing Plesna radionica “Physical release” u sklopu Siska pleše

Plesna radionica “Physical release” u sklopu Siska pleše

U sklopu programa Sisak pleše koji se održava već treću godinu za redom, u petak, 29.4.2016. godine na Svjetski dan plesa u dvarni na Zibelu (klizalište) u 15 sati održat će se plesna radionica “Physical release” koju vode Branko Banković i Grigor Baždar. Za pohađanje radionice potrebna je prethodna prijava. Cijena pohađanja radionice je 50 kuna. Uplatu je moguće izvršiti u računovodstvu Doma kulture Sisak.

Plesna radionica zamišljena je u dva djela:

  • prvi dio plesne radionice “Physical release”

Prvi dio radionice uključuje pripremu tijela kroz trening. Vježbe sustavno osvješćuju dijelove tijela , povećavaju mobilnost i fleksibilnost. Osvještavanje različitih centara ravnoteže kroz vježbe u kojima je bitna tehnička preciznost u izvedbi. Trening je baziran na tehnici Physical release koja i u samom naslovu govori fizičko opuštanje što nam implicira plesnost. Akcent bi stavili na povezivanju pokreta i samoj kvaliteti izvedbe vježbe. Osvještavali bi periferne dijelove tijela , dužinu pokreta , dinamiku izvedbe, povezivanje i plesnost. Posebnost ove tehnike je i smjer kretanja i pokreta koji određuje periferija tijela. Kroz trening bi prošli zagrijavanje na podu , statične vježbe na sredini , vježbe kroz prostor , sekvence skokova i plesnu sekvencu koja bi ujedinila gore navedene parametre.

  • Drugi dio radionice

Drugi dio radionice u prvoj fazi uključuje predvježbe u fazama, asistencija i osvještavanje različitih centara ravnoteže u paru. Kroz zadatke preuzimanja i prijenosa težine partnera , kako se nositi sa težinom i prijenosom , tražili bi izvedbene kvalitete u dizanju, prijenosu, spuštanju – ulazu i izlazu iz podrške, traženje balansa u podrškama, usvajati ćemo zadane podrške , krenuti od statičnih te postepeno ući i u prijenose u prostoru , razvijati preuzimanje odgovornosti za tijelo partnera , povjerenja , raditi ćemo na riziku i tražiti granice sigurnih zona u izvedbama, baviti ćemo se i kvalitetom izvedbe podrški – što znači unijeti u podršku kao izvedbenu kvalitetu brzinu, mekoću, fluidnost, tenziju… Druga faza uključuje različite odnose između partnera, uspostava granica. Koja je razlika u odnosu muško-žensko , žensko -žensko , muško – muško, koliko nam to implicira rad na partneringu, koliko ista podrška u različitim odnosima daje drugo značenje. Ušli bi i u rad na svjesnom uključivanju emocija u odnos partnera te kroz plesne partnering etide bi polako oslobađali i samu interpretativnu izvedbenost.

Više informacija na broj telefona 044/527-479.