You are currently viewing Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak

Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak

Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine djeluje pod vodstvom Ane Alapić, voditeljice koja je bila i dugogodišnja članica Baletnog i Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine. Ana Alapić stasala je u vrsnu plesačica te potom u voditeljicu i plesnog pedagoga pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan koja je osnivačica najstarijeg studija ove vrste na Sisačko-moslavačkoj županiji, a kvalitetom i tradicijom jedan od vodećih plesnih studija u Hrvatskoj. Tijekom dosadašnjeg rada, kroz studio su prošle tisuće plesača koji su uz plesne tehnike i plesnu kulturu stvorili trajna prijateljstva, a neki od njih su se nastavili profesionalno baviti plesom osnivajući vlastite skupine ili plešući u drugim ansamblima.
Sa svojim koreografijama i predstavama Plesni studio gostovao je na festivalima u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Indiji, Mađarskoj, Rusiji, Belgiji, Danskoj, Češkoj, Bugarskoj, Norveškoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj: na Eurokazu, Tjednu suvremenog plesa, te Susretima plesnih ansambala, Plesokazu u Varaždinu i Požegi, Danima Silvije Hercigonje i Trepsu u Zagrebu.

Tjekom postojanja Plesni studio dobitnik je niza nagrada za režiju, koreografiju, koreografske inovacije i istraživanje u kazalištu (šezdesetak predstava za djecu i odrasle).

Godišnju nagradu Grada Siska 2012.god. dobila je za uspješan pedagoški i kreativni rad s djecom i mladima na području suvremenog plesa.