You are currently viewing Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak
sisak210307 predstava Inside plesnog teatra gradskog kazalista Sisak premijera u Kazalistu 21 rezija i koreografija Jasminka Petek Krapljan, dramaturgija Jasmin Novljakovic, scenografija Valentina Serbec, kostimografija Igor Dobranic plesu Petra Cutuk Dino Pesut, Lahorka Domitrovic, Ines Hanzic, Kristina Kesner, Apolonija Krleza, Ana Stojakovic, Tea Skrinjaric i Karla Vorkapic Dusa covjeka je njegovo ogledalo kojim zraci prema ostalima. Plesna predstava preispituje odnos jednog para foto Miroslav Kis -pok-

Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak

Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan najstariji je studio ove vrste na Sisačko-moslavačkoj županiji, a kvalitetom i tradicijom jedan od vodećih plesnih studija u Hrvatskoj. Tijekom dosadašnjeg rada, kroz studio su prošle tisuće plesača koji su uz plesne tehnike i plesnu kulturu stvorili trajna prijateljstva, a neki od njih su se nastavili profesionalno baviti plesom osnivajući vlastite skupine ili plešući u drugim ansamblima.
Sa svojim koreografijama i predstavama Plesni studio gostovao je na festivalima u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Indiji, Mađarskoj, Rusiji, Belgiji, Danskoj, Češkoj, Bugarskoj, Norveškoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj : na Eurokazu, Tjednu suvremenog plesa, te Susretima plesnih ansambala, Plesokazu u Varaždinu i Požegi, Danima Silvije Hercigonje i Trepsu u Zagrebu.

Voditeljica studija Jasminka Petek Krapljan dobitnica je niza nagrada za režiju, koreografiju, koreografske inovacije i istraživanje u kazalištu (šezdesetak predstava za djecu i odrasle).

Godišnju nagradu Grada Siska 2012.god. dobila je za uspješan pedagoški i kreativni rad s djecom i mladima na području suvremenog plesa.

PREMIJERE:

Noć velike sezone, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2006.

Inside, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2007.

Iza zatvorenih vrata, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan i Jasmin Novljaković
Premijera: 2008.

Nevidljivi gradovi, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2010.

Saloma, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2010.

Republika mašte, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2011.

LetMeGo, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2013.

Mir u duši, koreografija i režija: Jasminka Petek Krapljan
Premijera: 2016.