You are currently viewing Počeli Dani europskog filma u Starom gradu

Počeli Dani europskog filma u Starom gradu

Francuskim filmom Camille premotava započeli su Dani europskog filma u Starom gradu, a u sklopu KULturnog LJETA KKV-a 2014. 30-ak ljubitelja europskog filma posjetili su danas atrij Starog grada gdje su upriličine filmske projekcije na otvorenom.

Sutra, 10. lipnja u 21 sat prikazivat će se njemački film Borbene djevojke. Film govori o djevojci Marisi, Njemici koja mrzi strance, Židove, policajce te svakog za koga ustanovi da unazađuju njezinu zemlju. Jedino mjesto gdje se osjeća kao kod kuće je neonacistička banda, kojoj pripada, u kojoj su mržnja, nasilje i velike zabave svakodnevno pravilo.

U srijedu, 11. lipnja također u 21 sat prikazivat će se engleski film Žrtveno janje kojim završavaju Dani europskog filma. Godine 1952. bogataš u problemima Johnny Spence iskoristit će iznimnu sličnost s učiteljem Johnom Standingom za zamjenu identiteta. Nakon što je bezuspješno pokušao razjasniti situaciju John prihvaća novi identitet, no hoće li se snaći ili će postati žrtveno janje Johnnyjeva okrutna plana?