You are currently viewing Počeo 8. Sisak eko film festival (SEFF)

Počeo 8. Sisak eko film festival (SEFF)

Festivalski tim kojeg čine ljubitelji ekologije iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Italije, Španjolske i Francuske, njih 12, krenulo je danas, 15.6.2015. godine ispred Doma kulture Sisak čime je službeno i započeo 8. Sisački ekološki filmski festival SEFF koji će trajati do 26.6.2015. godine kada će se održati posebni program u Sisku. Tim će na biciklima posjetiti Kostajnicu, Novi Grad, Bosansku Otoku, Bosansku Krupu, Bihać, Orašac, Štrbački buk, Dvor, Hrvatsku Kostajnicu, Majur, Hrvatsku Dubicu, Jasenovac, Novsku, Lonjsko polje, Glinu, Topusko, Petrinju i Sisak.

Ekipu ovogodišnjeg festivala ispratila je ravnateljica Doma kulture Sisak Valentina Ivanković Pelikan poželjevši festivalskom timu dobro vrijeme te je istaknula kako je SEFF koji se već održava osmu godinu za redom u organizaciji Doma kulture Sisak postao brend našeg grada, ali i šire regije.

Voditelj Filmskog centra Doma kulture Sisak Daniel Pavlić istaknuo je kako je tema prošlogodišnjeg SEFF-a bila voda, a ove godine osnovna tema je otpad. „Festivalski tim čine mladi ljudi koji su spremni biciklima prijeći nekoliko stotina kilometara. Uz projekciju filmova, naša publika sudjelovat će na filmskim i kreativnim radionicama, tribinama, izložbama i raspravama o ekologiji”, rekao je Daniel Pavlić.

Danas je SEFF izrastao u međunarodni festival prepoznat od mnogih filmaša iz cijelog svijeta koji prijavljuju svoje filmove kako bi postali dio cijele SEFF priče. Uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, ovaj jedinstveni film festival nalazi svoje značajno mjesto na popisu čak 54 filmska festivala koji se odvijaju u našoj zemlji.