You are currently viewing Počinje stosatni seminar “Abeceda lutkarstva”

Počinje stosatni seminar “Abeceda lutkarstva”

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak u suradnji sa Lutkarskim kazalištem “Za bregom” organizira stosatni seminar “Abeceda lutkarsva” za odgojitelje dječjih vrtića i učitelje osnovnih škola grada Siska. Prvi seminar pod nazivom “Lutka – predmet i glazba” voditi će dr.sc.Zdenka Đerđ i Boris Klarić, profesor glazbe  u periodu od 11. do 14. travnja 2022. u Centru Kreativne Industrije – CIKS.

Lutka, prijatelj djeteta i odraslih, koja pokreće maštu, kreativnost i energiju učinila se dovoljnim razlogom za pokretanjem stosatnog seminara Abeceda lutkarstva, Lutka za bolji svijet, koji pak ima za cilj potaknuti razvoj publike u kulturi i to od najmlađe dobi do odraslih. Seminar, podijeljen u četiri dijela, namijenjen prije svega učiteljima i odgojiteljima obuhvatit će dramske igre i improvizaciju, pisanje predložaka za igre, izradu scenskih lutaka i scenografije uključujući i njihovu animaciju, komponiranje tonskih kulisa i slično.

Program je ostvaren uz pomoć Ministarstva kulture i medija RH, Grada Siska, te uz podršku Centra Kreativne Industrije Sisak.

https://fb.watch/cbMEeGM-2j/