You are currently viewing Predstava za djecu “Ružno li je pače”

Predstava za djecu “Ružno li je pače”

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak organizira predstavu za djecu Enesa Kiševića “Ružno li je pače”. Predstavu je režirao Jasmin Novljaković, a glume Enes Kišević, Jasmin Novljaković i Branka Krompačnik.
Predstava će biti odigrana u ponedjeljak, 23.2.2015. godine u 11 sati u Domu kulture Sisak, a posjet je organiziran za djecu osnovnih škola s područja grada Siska.
Priču o preobrazbi nelijepa pačeta u labuda nesvakidašnje ljepote stvorio je Hans Christian Andersen u svojemu Ružnomu pačetu. Idejom i fabulom ostavši vjeran izvorniku, Kišević je sjajno prepjevao i obukao u ruho svoje umjetničke tkaonice, prepoznatljive po vrsnoći i filigranskoj ljepoti. Ružno li je pače Enesa Kiševića odiše radošću i vedrinom u kojoj se nataložila životna mudrost ovdje prikazana u plemenitim postupcima nekih likova koji su jasno prepoznatljivi u svijetu dječjemu i svijetu odraslih. Kiševiću je uspjelo pokazati prirodnu neposrednost i svojevrsnu „prirodnu“ nepogrješivost djetinjega ili ljudskoga u likovima ovih tekstova, ukazati na njihovu začuđenost nad ljepotom i dobrotom te na njihovu sposobnost da to prepoznaju. I sve to okretnim građenjem stihova, rima i ritma, posebnom duhovitošću i plemenitim smislom za humor koji privlači svojom razigranošću, jednostavnošću i dječjom jasnoćom. Kiševićev je stih u isti mah i razgovoran i pjevan, čini se da on uspijeva pronaći i stvoriti čudesan spoj zvuka i značenja riječi, obogaćen igrom riječi i značenja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA