You are currently viewing Predstavljen program 16. Maslačka

Predstavljen program 16. Maslačka

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas, 6. svibnja 2014. godine, ravnateljica Doma kulture Kristalne kocka vedrine Valentina Ivanković Pelikan i umjetnički voditelj Jasmin Novljaković najavili su program ovogodišnjeg 16. Međunarodnog festivala dječjih kazališta “Maslačak”. Ukupno će biti odigrano devet predstava, a ugostit ćemo prijatelje iz Novog Sada iz Srbije, Mostarski teatar mladih 1974. iz Bosne i Hercegovine te grupe iz Hrvatske.
Prema riječima Jasmina Novljakovića, Mostarski teatar mladih 80-ih godina bio je studentski teatar i imaju dobro razvijenu dramsku djelatnost kroz radionice koje održavaju s djecom i mladima. Oni će nam se predstaviti s predstavom “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija”.
Po prvi put ugostit ćemo Plus teatar iz Novog Sada kojeg vodi srpski glumac Strahinja Bojović. Oni će nam izvesti predstavu nastalu prema Nušićevom tekstu “Kirija”, a svakako treba spomenuti kako Nušić u Sisku ima svoje mjesto jer i Amatersko kazalište Sisak radi puno komedija prema njegovom tekstu.
Od hrvatskih grupa dolazi nam Kazališni studio HNK Varaždin s predstavom “Igre zmajeva”. Kao što sam naslov govori, riječ je o predstavi za djecu u kojoj postoji dobri, loši i šareni zmajevi. ZeKaeM dolazi s predstavom “Na putu do slave”. Riječ je o mjuziklu u kojem sudjeluje preko 30 izvođača. Također po prvi put na ovogodišnjem festivalu ugostit ćemo i Bjelovarsko kazalište s mjuziklom “Pjesmom do zvijezda”. Teatar Gaudeamus KC Pešćenica iz Zagreba izvest će predstavu “Gloria” koja je ušla u finale ovogodišnje Smotre kazališnih amatera u Zagrebu. Kazališna družina Pinklec, Dramski studio Dada iz Čakovca odigrat će predstavu namijenjenu našim najmlađim sugrađanima “Kako je Ješko pobijedio prehladu”. Riječ je o veseloj, vedroj i poletnoj predstavi punoj songova.
Iako je veliki dio predstava dogovoren za organizirani posjet učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Siska, svakako je ovo poziv i svim našim sugrađanima da nam se pridruže ovogodišnjem “Maslačku” i pogledaju predstave čiji je ulaz besplatan.
Osim što sugrađani mogu pogledati besplatno sve predstave, mogu i sudjelovati na dramskoj radionici koja će biti održana u četvrtak, 15. svibnja 2014. godine u 15 sati u Kazalištu 21, a radionicu će voditi Sead Đurić, voditelj Mostarskog teatra mladih.