You are currently viewing Repriza predstave ˝Pluća˝ na daskama Kazališta 21

Repriza predstave ˝Pluća˝ na daskama Kazališta 21

Gradsko kazalište Sisak i Teatar Exit na kazališnu scenu postavili su zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice Duncana Macmillana čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena, iscrpljivanja resursa našeg planeta itd. Upravo o tome govori i drama „Pluća“, pobjednička predstava 9. festivala regionalnih kazališta Prolog. Zbog velikog interesa publike rezpriza predstave “Pluća” održat će se u srijedu, 28.12.2016. godine u Sisku u Kazalištu 21 u 20 sati. U predstavi glume Amar Bukvić i Jadranka Đokić.
Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni.
Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.
Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.
Aida Bukvić, redateljica