You are currently viewing Premijera predstave za djecu “DARac & MARac” Gradskog kazališta Sisak

Premijera predstave za djecu “DARac & MARac” Gradskog kazališta Sisak

Gradsko kazalište Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine pripremilo je novu predstavu za djecu “DARac & MARac” u režiji Marijane Matoković. Priča je to o prijateljstvu, o nadmetanju i o suživotu dva susjeda kojeg utjelovljuju Marko Hergešić i Ivan Grčić. Premijera predstave će biti upriličena u nedjelju, 24.3.2024. u 18 sati u Domu INA rafinerije.

 O prijateljstvu, o nadmetanju, o suživotu dva prijatelja

Ovo je priča o jednom dvorištu, dva susjeda i bezbroj zavrzlama. Darac i Marac, žive jedan nasuprot drugog u malenom mjestu gdje vlada idila. Jedan voli cvijeće, a drugi svoj mir. Obojica u svoje slobodno vrijeme vole izaći u dvorište i udahnuti svježeg zraka, odmoriti se i uživati, no jednog dana zvono na ulaznim vratima mijenja njihovu rutinu suživota u zajedničkom dvorištu. Raspisan je natječaj za uređenje najljepšeg vrta te se obojica odluče prijaviti. Prilikom uređenja nailaze na prepreke u ukusima te se otvara pitanje gdje je točna granica njihovog dijela zemljišta.

Neslaganje ih dovodi do najluđih rješenja u kojima običan natječaj za uređenje vrta prerasta u pravu bitku za prevlast te dokazivanje da su obojica u pravu. Pod koju cijenu su spremni obraniti svoj komadić zemlje i dokazati koliko su tvrdoglavi, možete pogledati u novoj komediji za sve uzraste koja nas uči zajedništvu, prijateljstvu i dobrosusjedskim odnosima. A najvažnije od svega, može li prijateljstvo nadrsati rivalstvo. ( Redateljica i dramaturginja Marijana Matoković)

Režija i dramaturgija: Marijana Matoković
Glume: Marko Hergešić i Ivan Grčić
Kostimografija, scenografija, dizajn plakata i oslikavanje scenografije: Danijela Gotal Grgurač
Glazba: Bojan Jambrošić
Scenski pokret: Tihana Strmečki
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Franjić
Izrada scenografije: Zdravko Kovačević
Dorada kostima: Antonija Lukinić i Đurđica Huml
Rekvizita: Boris Lemaić

Uzrast: 3+

Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti  na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21, Trg grada Heidenheima 3, ponedjeljkom od 14 do 20 sati te od utorka do petka od 9 do 20 sati. Na dan predstave, u Domu INA-e, ulaznice se mogu nabaviti sat vremena prije početka izvedbe.