You are currently viewing Premijera predstave za djecu GK Sisak “Leteći kovčeg”

Premijera predstave za djecu GK Sisak “Leteći kovčeg”

Premijera predstave za djecu Gradskog kazališta Sisak “Leteći kovčeg” nastala prema tekstu H.C.Andersen, a u režiji Silvija Vadle održat će se na Ljetnoj sceni Kazališta 21 u petak, 2.7.2021. godine u 19,30 sati. U slučaju kiše predstava će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak.

U predstavi glume Lidija Kraljić i Davor Kovač, scenografiju i kostimografiju potpisuje Danijela Gotal Grgurač, glazbu Saša Tadić, izrada kostima Antonija Lukinić i Đurđica Huml, izrada scenografije Zdravko Kovačević, tehnika Leon Stanković – Mehinović i Aleksandar Franjić,  rekvizita Boris Lemaić i fotografije Damir Pahić. 

“Leteći kovčeg” kao pripovijest i kao predstava govori o ljudima koji život žele imati i o onima koji ga žele živjeti. Upravo ovi koji žele živjeti (sanjari, umjetnici, zaljubljenici), život shvaćaju kao putovanje, kao avanturu koja bez obzira koje nam sreće i nesreće pruža treba proći. Svi ti sanjari, zaljubljenici, umjetnici i putnici kroz život lako će shvatiti da se najvažnije stvari u životu a to su ljubav, zdravlje, vrijeme i sreća ne mogu kupiti. Zapravo za novac se ne može kupiti ništa (ili ništa stvarno vrijedno).  Ova predstava koja nam otkriva različitosti i sličnosti, tajne i istine kazuje kako je sve moguće i kad se to čini nemogućim a opet uči nas da se ne smijemo uzoholiti jer bahatost će postati očaj ako sve što varljivo posjedujemo – nestane.  Umjetnost života i putovanja kroz životne prilike i neprilike umjetnost je nošenja onog što je zaista potrebno na putu a to je čarobni kovčeg ljubavi. 

Ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja mjesta sjedena, besplatne ulaznice mogu se preuzeti u Kazalištu 21 radnim danom od 15 do 20 sati.