Šetalište Vladimira Nazora 12 44 000 Sisak Hrvatska
Tel. ++385 44 527 470 Fax. ++385 44 527 475 Marketing: ++385 44 527 479
domkkv@domkkv.hr

Premijera predstave za djecu GK Sisak “Leteći kovčeg”

Premijera predstave za djecu GK Sisak “Leteći kovčeg”

Premijera predstave za djecu Gradskog kazališta Sisak “Leteći kovčeg” nastala prema tekstu H.C.Andersen, a u režiji Silvija Vadle održat će se na Ljetnoj sceni Kazališta 21 u petak, 2.7.2021. godine u 19,30 sati. U slučaju kiše predstava će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak.

U predstavi glume Lidija Kraljić i Davor Kovač, scenografiju i kostimografiju potpisuje Danijela Gotal Grgurač, glazbu Saša Tadić, izrada kostima Antonija Lukinić i Đurđica Huml, izrada scenografije Zdravko Kovačević, tehnika Leon Stanković – Mehinović i Aleksandar Franjić,  rekvizita Boris Lemaić i fotografije Damir Pahić. 

“Leteći kovčeg” kao pripovijest i kao predstava govori o ljudima koji život žele imati i o onima koji ga žele živjeti. Upravo ovi koji žele živjeti (sanjari, umjetnici, zaljubljenici), život shvaćaju kao putovanje, kao avanturu koja bez obzira koje nam sreće i nesreće pruža treba proći. Svi ti sanjari, zaljubljenici, umjetnici i putnici kroz život lako će shvatiti da se najvažnije stvari u životu a to su ljubav, zdravlje, vrijeme i sreća ne mogu kupiti. Zapravo za novac se ne može kupiti ništa (ili ništa stvarno vrijedno).  Ova predstava koja nam otkriva različitosti i sličnosti, tajne i istine kazuje kako je sve moguće i kad se to čini nemogućim a opet uči nas da se ne smijemo uzoholiti jer bahatost će postati očaj ako sve što varljivo posjedujemo – nestane.  Umjetnost života i putovanja kroz životne prilike i neprilike umjetnost je nošenja onog što je zaista potrebno na putu a to je čarobni kovčeg ljubavi. 

Ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja mjesta sjedena, besplatne ulaznice mogu se preuzeti u Kazalištu 21 radnim danom od 15 do 20 sati.