You are currently viewing Premijerom “Crvenkapice” GK Sisak započeo dječji tjedan KULturnog ljeta KKV-a

Premijerom “Crvenkapice” GK Sisak započeo dječji tjedan KULturnog ljeta KKV-a

Gradsko kazalište Sisak Doma kulture KKV Sisak večeras je premijerno izvelo poznatu bajku braće Grimm “Crvenkapica” pred tristotinjak gledatelja u Domu INA rafinerije na samom početku dječjeg tjedna Kulturnog ljeta KKVa.
 
Predstavu prepunu humora, uz već poznate stihove pjesama koje je skladao Branko Kužnar Žan prema tekstovima Silvija Vadle i plesne korake mladih glumaca koje je oblikovala Katarina Arbanas, oduševili su male i velike gledatelje. Kazalište lutaka, koje je oblikovao Dražen Matijašević, uvelo nas je u čaroban svijet šumskih životinja kao neizostavan dio ove čarobne bajke kao i šaroliki i čarobni kostimi i životopisna scenografija Danijele Gotal Grgurač. Dinamičan tim kojeg čine izvrsni mladi glumci su Antonija Šašo Brkanić utjelovila je lik Crvenkapice, Lidija Kraljić utjelovila je dva lika – mamu i baku, Davor Kovač oduševio je ulozi vuka, a Lovro Ivanković debitirao u ulozi lovca Luke i to pod redateljskom palicom Silvija Vadle.
 
Za one koji su danas propustili pogledati najpoznatiju bajku Crvenkapica u izvedbi našeg kazališta, imaju priliku u petak, 7.7.2023. u 19 sati u predivnom ambijentu dvorišta Kazališta 21. Ulaz je, naravno, slobodan.