You are currently viewing Projekcija filma “Slike iz života ratnika” povodom Dana sjećanja na Vukovar u Domu kulture

Projekcija filma “Slike iz života ratnika” povodom Dana sjećanja na Vukovar u Domu kulture

U organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Siska, a u povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara, biti će upriličena projekcija dokumentarnog filma “Slike iz života ratnika”, redatelja Silvija Mirošničenka, u kino dvorani Doma kulture Kristalna kocka vedrine u četvrtak, 15.11.2018. u 18 sati. Na samoj projekciji biti će nazočan protagonist filma Ivan Anđelić Doktor koji će se prigodnim riječima obratiti publici.
Ulaz je besplatan!

„Slike iz života ratnika“ priča je o ratnom heroju vukovarske obrane, Ivanu Anđeliću–Doktoru i njegovom ratnom putu, film o istinskom heroju Domovinskog rata, koji je preživio ratni pakao Vukovara. Ivan Anđelić vuče obiteljske korijene iz Rame pa je nakon pada Vukovara sa svojim ratnim iskustvom i suborcima krenuo u obranu tog područja. Poput svih velikih heroja, tih, skroman, srce i duša svoje postrojbe, Ivan Anđelić–Doktor postaje zapovjednik obrane te ustrojava brigadu Rama. Polovicom lipnja 1992. godine je teže ranjen te nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, Doktor je prebačen u bolnicu u Splitu. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu te je nastavio karijeru profesionalnog vojnika, a umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.

U režiji Silvija Mirošničenka početkom 2017. godine održana je premijera dokumentarnog filma u MSU-u, koji je bio dvaput prikazan iste večeri zbog velikog interesa gledatelja. U produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Udruge dr. Ante Starčević–Tovarnik, snimljen u minimalnim produkcijskim uvjetima, na čelu s redateljem Silvijom Mirošničenkom te na poziv Antuna Ivankovića iz Tovarnika, začetnika cijelog projekta, realiziran je ovaj sjajni dokumentarac o velikom, izuzetnom čovjeku i borcu. Tijekom snimanja filma, kao dodatni sponzori projekta pridružili su se Ministarstvo hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.

Više o filmu potražite na web stranici: http://artizana.hr/slike_iz_zivota_ratnika.html

Trailer filma:

https://vimeo.com/204190720

https://www.youtube.com/watch?v=zrIC_PqsoIY&t=6s