You are currently viewing Radionica “Drama u učionici”

Radionica “Drama u učionici”

Radionica pod nazivom “Drama u učionici” – dramska pedagogija i igra u prevenciji vršnjačkog nasilja održat će se 16. i 17. siječnja 2015. godine u Kazalištu 21 od 10 do 16 sati. Ova radionica održava se u organizaciji Rehabilitacijskog centra za stres i traumu iz Zagreba, a vodit će je Sanja Sumrak Radoš.
Opći je cilj projekta poticati partnerstvo i suradnju između organizacija civilnog društva, odgojno – obrazovnih ustanova i umjetničkih organizacija u prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u područjima s manje mogućnosti. Također, jedan od ciljeva je promovirati nenasilno rješavanje i transformaciju sukoba i razvoj socijalnih vještina kod djece i mladih putem kreativnog dramskog izražavanja i stvaralaštva.
U projektu sudjeluju nastavnici iz OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Dvor, Srednje škole Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica te odgajatelji iz Doma za djecu Vrbina iz Siska.
Proizvod radionice bit će kratka predstava koju će gledatelji moći pogledati 17.1. u 15:30 sati u Kazalištu 21. Predstavu će izvesti sudionici radionica (učitelji spomenutih škola). Ulaz je slobodan.