You are currently viewing SEFF u Gospiću

SEFF u Gospiću

Sedmo izdanje Sisačkog ekološkog filmskog festivala – SEFF-a, danas gostuje u Gospiću. Ovaj jedinstveni putujući festival filma o zaštiti okoliša prošlog je tjedna sudjelovao na Ecoactive festivalu u Dobrinju na otoku Krku, a u Gospiću, osim što će sudjelovati na rekreativnoj biciklijadi, prikazat će i najbolje filmove koje je odabrala publika na završnici festivala.

Iz selekcije dječjeg programa najbolji film bio je „Priroda je tajna koju treba čuvati“, mladih autora Tea Vukšana i Sare Cuklin, dok su drugo i treće mjesto zauzeli filmovi „Ecobalance“ Denizcana Yuzgula iz Češke te „Small world energy“ amerikanca Niles Heckmana.

U službenom programu najboljim filmom proglašen je danski „Requiem 2019“ autora Rutgera Hauera i Sil Van Der Woerda, dok su drugo i treće mjesto dobili austrijski film „The movement“ Michaela Rittmannsbergera te „Second wind“ Sergeya Tsyssa iz Rusije.

Uz spomenute filmove, Gospićani će vidjeti i nekoliko kratkih animiranih filmova koji su bili vrlo zapaženi s proteklih nekoliko izdanja SEFF-a.

seff7 seff6 seff5 seff4 seff3 seff2 seff1