You are currently viewing “Sisak pleše” – Plesna predstava “Prison of decision”

“Sisak pleše” – Plesna predstava “Prison of decision”

Na Svjetski dan plesa, 29.4.2015. godine u Kazalištu 21 u 19.30 sati pogledajte profesionalnu plesnu predstavu “Prison of decision”, autorica Andree Solomun i Eme Janković / &M Dance Company u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples.
Ulaznice su u prodaji od srijede, 22.4.2015. godine po cijeni od 20 kuna na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 13 do 21 sat te vikendom za vrijeme projekcije.

Autorice i izvođačice: Ema Janković i Andrea Solomun / &M Dance Company
Kostimograf: Slavica Motušić | posebna zahvala Elviri Ulip
Originalni dizajn kostima: Nina Tarnovski (NTS Sportswear)
Vanjski suradnik: Ersilia Vončina
Glazbeni mix: Ivi First
Originalni glazbeni mix: Tomislav Modrić

Predstava „Prison of Decision“, premijerno izvedena na Tjednu suvremenog plesa 2014., izazvala je izniman interes publike zbog čega je bila više puta reprizirana. Predstava koja za temu uzima izazove prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi suočava u odnosu, odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali i slojevitu izvedbu.
Publika je pozvana da promatra odnos dvoje ljudi, koji se međusobno vole i podržavaju, u njihovoj namjeri da dopru jedno do drugog na pravi način, tj. na način u kojem će se ne samo čuti, nego i slušati. U koreografiji je stavljen glavni fokus na odnos dvoje ljudi, gdje istražujemo situaciju kada nedostatak nečijeg izraženog ega nije nužno ekspresija skromnosti, već može voditi i do samo-destrukcije te osobe, dok druga osoba u dijalogu pokušava na bilo koji način doprijeti do sugovornika bez obzira na metodu.
U predstavi vas pokretom vodimo kroz mrežu nerazumijevanja, ljubavi, tuge, ljutnje, straha, gnjeva, i podrške koja je zamršen put prihvaćanja jedni drugih takvih kakvi jesmo.

https://www.youtube.com/watch?v=bhaxmjHhtNY