You are currently viewing Sisak pleše – Workshop “Expressive flow”

Sisak pleše – Workshop “Expressive flow”

U sklopu programa Sisak pleše u ponedjeljak, 24.4.2017. godine u 15,30 sati u Domu kulture Sisak održat će se worshop “Expressive flow” voditelja Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Originalni stil koji istražuje spektar organskog, ekspresivnog, energičnog i sinkopiranog pokreta. Warm-up počnje sa fokusom na postavu tijela i osvještavanjem organske tjelesne povezanosti uz jačanje centra tijela. Klas uključuje snažne, kompleksne tehničke sekvence na podu i izvan njega fokusirajući se na inicijaciju, težinu i dinamiku pokreta. Klas je fokusiran na vještinu i muzikalnost, dok izaziva plesača da se kreće na nekonvencionalni način, jakog fizikaliteta.
Voditelji: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, višestruko nagrađivani plesni umjetnici, osnivači plesne kompanije MASA Dance Company koja djeluje od 2009.g.;

NAGRADE – ALEKSANDRA MIŠIĆ

  • Dobitnica je nagrade za Najprespektivnijeg mladog koreografa Hrvatske 2004.g.
  • Nagrada kritike na 14.festivalu koreografskih minijatura 2010.g za koreografiju *Randevu*.(masa dance company)
  • Nominacija Hrvatskog glumišta za Nabolje umjetničko ostvarenje u plesu 2012. u predstavi Interface u koreografiji Snježane Abramović Milković.(ZPA)
  • Grand prix nagrada na 6.Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru sa predstavom ”TI” masa dance company.
  • Dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje plesno ostvarenje u predstavi ”Hermafroditi duše” koreografa Žaka Valente za 2014.g.

NAGRADE – OGNJEN VUČINIĆ

  • NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA, za najbolja plesna ostvarenja (muški plesač), za predstave:”PASIJANS”-2006godine, “INTERFACE”-2010 godine, “ANYTHING”-2012. godine
  • ” RADEVU”, MASA DANCE COMPANY, nagrada kritike na FESTIVALU KOREOGRAFSKIH MINIJATURA, Beograd
  • “TI”, MASA DANCE COMPANY, GRAND PRIX-prva nagrada na plesnom festivalu u Alžiru.

Za sudjelovanje na workshopu potrebna je prethodna prijava na domkkv@domkkv.hr ili lorena@domkkv.hr. Cijena pohađanja workshopa je 50 kn što uključuje besplatnu ulaznicu za predstavu „Ti“ Masa dance company.