You are currently viewing “Sumnjivo lice” za Svjetski dan kazališta

“Sumnjivo lice” za Svjetski dan kazališta

U zadnje vrijeme Branislav Nušić sve više uzima maha na kazališnim daskama bivše države. Poznavatelji opusa ovog vrsnog majstora komedije, koji tako vješto oslikava ljudske karaktere, ovih dana imat će prilike ponovno otkriti galeriju njegovih kazališnih likova koji u današnjim izvitoperenim okolnostima doživljavaju svoju svevremensku aktualnost i afirmaciju.

Gradsko kazalište Sisak još prošle godine na svoj je repertoar uvrstilo Nušićevu komediju Sumnjivo lice koja je dosad, u nekoliko navrata, igrana pred prepunim gledalištem na opće zadovoljstvo publike.

U predstavi Sumnjivo lice osnovni motiv je narugati se nesposobnim državnim činovnicima kojih i danas ima na pretek. Nesposobnost, korupcija, licemjerje – to je ono što gledamo na svakom koraku.

U jednoj provincijskoj policijskoj stanici dolazi do velike komične zablude. Grupa policijskih nesposobnjakovića uz veliku pompu hapsi sumnjivog mladića. Čitav policijski aparat malog provincijskog gradića smeo se u potrazi za sumnjivcem da bi sve na kraju ispala blamaža (sumnjivac je budući zet šefa policijske stanice).

Odlična predstava Gradskog kazališta Sisak ugodno će iznenaditi ljubitelje kazališta. Predstava Sumnjivo lice igra se u četvrtak, 27. ožujka 2014. s početkom u 19,30 sati u Kazalištu 21 na Međunarodni dan kazališta. Ovom prilikom Dom kulture svoje sugrađane počastit će besplatnim ulazom.

Ivan Rukavina