You are currently viewing “Sunčana i Sever” u Karlovcu i Vinkovcima

“Sunčana i Sever” u Karlovcu i Vinkovcima

Predstava Gradskog kazališta Sisak “Sunčana i Sever” u režiji Jasmina Novljakovića gostovat će u srijedu, 25.11.2015. godine u 20 sati u Zorin domu Karlovac, a u nedjelju, 29.11.2015. godine u 20 sati u Vinkovcima.

Predstava polazi od Knjige o Sunčani i Severu (2010.) kojom je autorski dvojac, Ludwig Bauer i Lidija Dujić, poetski rekonstruirao književni i emotivni dijalog Sunčane Škrinjarić i Josipa Severa. Na temelju njihove korespondencije i tragova u književnim tekstovima načinjena je knjiga memorabilija što istodobno otkriva malo poznatu vezu dvoje značajnih hrvatskih književnika i podsjeća na njihovo stvaralaštvo. Neispunjenu želju Sunčane Škrinjarić da jednom napiše Knjigu o Severu, ostvarili su kolege i prijatelji (Bauer i Dujić) zajedničkom knjigom koju otvara esej Lidije Dujić o Sunčani Škrinjarić, a zatvara esej Ludwiga Bauera o Josipu Severu.

Za predstavu u režiji Jasmina Novljakovića autori su napisali iznova dramski tekst u kojem priču o Sunčani i Severu scenski oživljuju koloritni književni suputnici – Majakovski, Kručonih, Balog, Kočan pa i sam Bauer. U predstavi glume Igor Golub, Kristina Krepela, Ljubo Zečević, Duško Valentić/Zlatko Ožbolt. Plešu: Dominik Karakašić i Valerija Kraljević.