You are currently viewing Teatar Exit gostuje u OŠ 22.lipanj

Teatar Exit gostuje u OŠ 22.lipanj

Dječja scena Teatra Exit gostuje s svojom nagrađivanom predstavom “I drvo je bilo sretno” u srijedu, 13.12.2023. prostoru Osnovne škole 22.lipanj. Redatelj predstave je Rene Medvešek, a izvode Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić, Ivan Pavić, Damir Horvat u 11 sati za učenike nižih razreda OŠ 22.lipanj.

Danas je s ruba parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jedna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem? Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama? Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka.

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik… Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.