You are currently viewing Tjedan francuskog filma u Domu kulture

Tjedan francuskog filma u Domu kulture

U nezavisnim kinima Kino mreže diljem Hrvatske, tijekom listopada i studenog, igrat će francuski filmovi u programu nazvanom „Rendez-vous au cinéma“. Programu, što ga organiziraju Hrvatski audiovizualni centar, Francuski institut i Kino mreža, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak pridružit će se drugu godinu za redom.

Tako će u srijedu, 18.10.2017. u 19 sati u Domu kulture Sisak biti prikazan film redateljice Mije Hansen-Løve „Zbogom prva ljubavi“ („Un Amour de Jeunesse“) koji je 2011. g na Locarno International Film Festivalu osvojio Posebni pomen. Dobna preporuka je za starije od 12 godina.

U četvrtak, 19.10.2017. u 19 sati bit će prikazan animirani film „Kralj i ptica“ („Le Roi et l’Oiseau“) redatelja Paula Grimaulta. Umjetničko je to djelo čija maštovitost podjednako osvaja dječju imaginaciju i fascinira odrasle. Ni poslije trideset godina nije izgubio nimalo od svoje magije, a oni koji su ga gledali kao djeca i u odrasloj ga dobi pamte kao jedan od naljepših crtanih filmova koji su ikada gledali. Treba istaknuti i glazbu Wojciecha Kilara te pjesme za koje je stihove napisao Jacques Prévert.