You are currently viewing Tragikomična monodrama “Samo jedna žena” u Starom gradu

Tragikomična monodrama “Samo jedna žena” u Starom gradu

Tragikomična monodrama “Samo jedna žena” u produkciji Gala teatra koja progovara o svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu jedne žene koju glumi Matija Prskalo zaigrat će na KULturnom LJETU KKV-a u utorak, 14.7.2020. godine u 21,00 sat u Starom gradu. Zbog ograničenog broja mjesta sjedenja, besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak radnim danom od 15 do 20 sati.

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?
Maria naivno ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!
Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže —dopale— i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Ta i brojna druga pitanja postavlja monodrama Franca Rame i Daria Foa, a koju u režiji Đure Roića izvodi Matija Prskalo.