You are currently viewing Tribina i izložba “Bogatstvo i različitost kultura” u Galeriji Sv. Kvirin

Tribina i izložba “Bogatstvo i različitost kultura” u Galeriji Sv. Kvirin

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sisak i Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije, u okviru projekta „Upoznaj i prihvati“ u petak, 23. studenog 2018. godine u Galeriji Sv. Kvirn održat će se tribina „Bogatstvo i različitost kultura“.Tribina započinje u 18.30 sati. U sklopu projekta bit će postavljena i izložba radova žena Prihvatilišta za tražitelje azila Porin, a moći će se pogledati do 03. Prosinca 2018. godine.

Na tribini „Bogatstvo i različitost kultura“ govorit će o svojim iskustvima tražitelji azila, osobe pod međunarodnom zaštitom i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa koji rade s njima. Ovo je prilika da jednim dijelom doprinesemo što boljoj prihvaćenosti i integraciji osoba pod međunarodnom zaštitom, a koja žive na našem području, istiću i Gradskom društvu Crvenog križa Sisak.

Naime, Crveni križ Sisak okviru svog mandata i programa Migracije i azil bavi se zaštitom i pružanjem podrške osobama pod međunarodnom zaštitom, pa je tako i ova aktivnost zamišljena s ciljem njihove lakše i bolje integracije, ali i podizanja svijesti građana o važnosti prihvaćanja različitosti.