You are currently viewing Za Dan sisačkog kazališta “Poslovice babe Marte ili kako ostati single”

Za Dan sisačkog kazališta “Poslovice babe Marte ili kako ostati single”

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak u nedjelju, 2. listopada 2016. godine obilježit će Dan sisačkog kazališta.
Spomen je to na 02. listopad 1839. godine kada je u našem gradu prikazana drama Juran i Sofija ili Turci pod Siskom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prva kazališna predstava na hrvatskom jeziku i štokavskom narječju. Do tog vremena predstave su izvođene na njemačkom ili mađarskom jeziku.

U nedjelju, 2.10.2016. godine u 20 sati u Kazalištu 21 očekuje nas predstava Gradskog kazališta Sisak “Poslovice babe Marte ili kako ostati single” u režiji Silvija Vadle.
Predstava je nastala prema tekstu sisačke profesorice fizike Blaženke Slovenec, a u režiji Silvija Vadle.
Riječ je o lucidno duhovitoj, brzoj u misli, te leksički pitkoj priči u kojoj iz dana u dan naša “najcrvenokosija u gradu” urbana junakinja, duhovno se konzultirajući s babom Martom i zamišljajući ponekad Mr. Idealnog prolazi kroz razne teme od šminkanja, preko wellnessa ili vjenčanja do napasnih derišta na plažama rastrgana vlastitim nesavršenostima i svjesna svojih individualnih kvaliteta. U predstavi glumi Antonija Šašo.

Ulaz na predstavu je slobodan. Potrebne prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478.
Čekamo vas!