You are currently viewing Završene prijave za Županijsku smotru kazališnih amatera u Sisku

Završene prijave za Županijsku smotru kazališnih amatera u Sisku

 

Završene su prijave za Županijsku smotru kazališnih amatera koja se održava već tradicionalno u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Hrvatskog sabora kulture.

Tako će nam se ove godine sa svojim kazališnim ostvarenjima predstaviti šest kazališnih skupina s područja naše županije i to: Češka beseda Jazvenik s predstavom “Starački dom” redateljice Marije Vaško, Amatersko kazalište “Radoholičari” Dvor s predstavom “E, moj Đuro šta sada?” redateljice Zejnebe Mikulić, SKD Prosvjeta Pododbor Sisak s predstavom “Ordinacija” redateljice Jasne Korovljević, Scena Sisak izvest će predstavu “Majke” u režiji Tihomira Kosića, Dramska sekcija “Petrinjski akordi” nastupit će s predstavom “Ćelava pjevačica i druge priče…” u režiji Gordane Šelendić i Kazališna skupina Češke besede Sisak s predstavom “Doživljaji dobrog vojaka Švejka” u režiji Silvija Vadle.

Pobjednik ovogodišnje Županijske smotre kazališnih amatera Sisak predstavljat će našu županiju na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture biti održan u Pazinu od 8. do 10. svibnja i u Vodicama od 15. do 17. svibnja 2015. godine.

Podsjetimo da je prošle godine našu županiju na 54. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera predstavljala Scena Sisak s predstavom “Na pučini” u režiji Tihomira Kosića.