You are currently viewing Zoran Majstorović kvartet nastupa u sklopu ciklusa koncerata Viva la musica

Zoran Majstorović kvartet nastupa u sklopu ciklusa koncerata Viva la musica

U četvrtak, 20. lipnja 2024. u glazbenom paviljonu Šetališta Vladimira Nazora nastupa Zoran Majstorović kvartet u sklopu ciklusa koncerata “Viva la musica”. Glazbenici kvarteta Zoran Majstorović na gitari, Dorian Cuculić na klavijaturama, Bojan Skočilić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima, kroz izvedbe od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka, dočarat će slušateljima putovanje kroz svjetsku glazbu. Koncert počinje u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.

ZORAN MAJSTOROVIĆ KVARTET

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multi-instrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist((dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor(dodjeljuje HDS). Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član HZSU-a, ističu organizatori.

Glazbenici u ovom kvartetu, pored Majstorovića su Dorian Cuculić – klavijatura, Bojan Skočilić – kontrabas i Rajko Ergić – bubnjevi, a koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta.

Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno naslijeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka.

Zoran Majstorovic By I.posavec