You are currently viewing 16. Prolog: HNK Šibenik – Dođi gola na večeru

16. Prolog: HNK Šibenik – Dođi gola na večeru

Hrvatsko narodno kazalište iz Šibenika gostuje na 16. Festivalu regionalnih kazališta Prolog s predstavom „Dođi gola na večeru“ Marca Camolettija u subotu, 21.10.2023. Predstava je na programu u 20 sati u Domu INA rafinerije. Režiju potpisuje Nina Kleflin a glume Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Franka Klarić, Oriana Kunčić i Krešimir Jelić.

“Dođi gola na večeru“ priča je o Bernardu, arhitektu iz Pariza, ( kod nas iz Zagreba) koji šalje svoju suprugu Žanu njezinoj majci za vikend, u nadi da će se moći provesti romantičnu i strastvenu noć sa svojom ljubavnicom. Da da bi večer bila što uspješnija, unajmio je kuharicu koja sasvim slučajno ima isto nadimak kao i njegova ljubavnica. Kao alibi pozvao je svog prijatelja Roberta da im se pridruži na večeri.  Plan izgleda savršeno. Što bi moglo poći po zlu? Pa… pretpostavimo da se Robert pojavi ne shvaćajući zašto je uopće pozvan. Pretpostavimo da su Robert i Žana zapravo tajni ljubavnici i da Žana zapravo uopće nije otišla svojoj majci za vikend. Pretpostavimo da se sad kuharica zapravo pretvara da je ljubavnica, a ljubavnica da je kuharica, a istina je da ne zna kuhati. Pretpostavimo da se svačiji alibi pomiješa sa svačijim. Slijedi večer urnebesne zbrke dok Bernard i Robert improviziraju vrtoglavom brzinom ne bi li se kako-tako izvukli. Ova zapetljana situacija likovima donosi tragediju, a gledateljima smijeh, odnosno komediju.

Cijena ulaznice po predstavi iznosi 5 eura i može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjeljkom od 14 do 20 sati te od utorka do petka od 9 do 12 sati i od 14 do 20 sati, a na dan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.