You are currently viewing 4. Ženijalni dani u Domu kulture KKV

4. Ženijalni dani u Domu kulture KKV

Ovogodišnje 4. izdanje Ženijalnih dana, filmske fešte u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača održat će se od 8. do 11. ožujka u 27 gradova, od kojih se 3 nalaze na otocima, 32 neovisna kina diljem zemlje povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.
4. Ženijalnim danima pridružuje se i Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak koji će u tri dana, od 9. do 11.ožujka 2018. prikazivati dokumentarni film Whitney: Biti svoja s početkom u 18 sati.

Dokumentarni film Whitney: Biti svoja Nicka Broomfielda i Rudija Dolezala nudi jedinstveni pogled iza kulisa ove kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. godine. Njezini hitovi bili su na vrhovima top-lista i u neprestanoj rotaciji MTV-a u osamdesetima i devedesetima zbog čega je Whitney Houston, odrasla u crnom getu Newarka, postala najbogatija afroamerička izvođačica tog vremena, sa zaradom i popularnošću dotad rezerviranom samo za njezine kolegice bijele boje kože. U dokumentarcu prepunom nikad prije viđenog materijala postaje jasno kako pjevačica koja je bila češće na vrhovima top-lista nego sami Beatlesi, bez obzira na sve, nikad nije imala privilegiju biti slobodna i vjerna sama sebi.

Trailer filma pogledajte ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=1G2fY0xci_c&t=21s

Detalje o programu 4. Ženijalnih dana potražite na službenoj internetskoj stranici Kino mreže – www.kinomreza.hr ili na facebook stranici https://www.facebook.com/events/373361739798891/