You are currently viewing 8. Revija dokumentarnog filma „FIBULA“ 2013.

8. Revija dokumentarnog filma „FIBULA“ 2013.

Revija dokumentarnog filma “Fibula”, održava se od 12. i 13. prosinca 2013. u večernjim satima u Domu kulture Kristalna kocka vedrine. Reviju otvara film ovogodišnje kume festivala Ljiljane Mandić. Kao i svake godine autori će biti na raspolaganju gledateljima, a nakon filma uz druženje organizirat ćemo i tribine s gostima.

Na našem festivalu iz godine u godinu se predstavljaju eminentna imena iz svijeta dokumentarnog filma, kao što su Branko Ištvančić, Goran Dević, Srđan Segarić, Matija Vukšić, Srđan Šarenac, Ashley Colburn, Silvestar Kolbas, Petar Krelja, Irena Škorić i ostali. Stoga i ova 8. po redu Revija će predstaviti nove filmove koje će publika ocijeniti i na taj način proglasiti najbolji dokumentarac koji će biti nagrađen plaketom. Glavni cilj Fibule je decentralizacija festivala koji se ponajviše odvijaju u Zagrebu, a znamo0 da velik interes za dokumentarnim filmovima postoji u manjim sredinama.

Revija dokumentarnog filma Fibula je značajna za Sisak jer potiče stvaralaštvo mladih autora, te privlači publiku koja je brojna i zainteresirana za ovu vrstu revije. Sisak je plodno mjesto arheoloških nalaza, te ima vrlo bogatu povijest, pa Revija dokumentarnog filma “Fibula”, osim simboličnog značenja, ima duhovni smisao.