You are currently viewing 8. Sisački ekološki filmski festival (SEFF) od 15. do 26.6.2015. godine

8. Sisački ekološki filmski festival (SEFF) od 15. do 26.6.2015. godine

Prije osam godina krenula je ideja…Nekolicina biciklista je pokrenula ideju o festivalu filmske ekološke tematike…I tada je sve počelo. Formirao se festivalski tim koji se upustio u avanturu krenuvši na biciklima u manja mjesta na urbanim i ruralnim područjima Sisačko-moslavačke županije, a zatim i BiH, prikazujući kratke filmove ekološke tematike sa ciljem buđenja ekološke svijesti i promoviranjem grada Siska.

Organizator SEFF-a je Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, a ove godine 8. po redu SEFF traje od 15. do 26.6.2015. godine. Festivalski tim čini dvanaest ekologa, entuzijasta koji će biciklima doći do publike kako bi prikazali filmove, ali i održali razne radionice, tribine, izložbe i diskusije. Osim iz Hrvatske i BiH, festivalski tim će činiti volonteri iz Srbije, Rusije, Italije, Španjolske i Francuske. Tim kreće iz Siska u ponedjeljak, 15.6., a posjetit će Kostajnicu, Novi Grad, Bosansku Otoku, Bosansku Krupu, Bihać, Orašac, Štrbački buk, Dvor, Hrvatsku Kostajnicu, Majur, Hrvatsku Dubicu, Jasenovac, Novsku, Lonjsko polje, Glinu, Topusko, Petrinju i Sisak.

Danas je SEFF izrastao u međunarodni festival prepoznat od mnogih filmaša iz cijelog svijeta koji prijavljuju svoje filmove kako bi postali dio cijele SEFF priče. Uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, ovaj jedinstveni film festival nalazi svoje značajno mjesto na popisu čak 54 filmska festivala koji se odvijaju u našoj zemlji.