You are currently viewing “Crveno burence” na 17. Festivalu Maslačak

“Crveno burence” na 17. Festivalu Maslačak

U sklopu 17. Međunarodnog festivala dječjeg kazališta Maslačak u ponedjeljak, 11.5.2015. godine u 12 sati u Kazalištu 21 nastupit će polaznici Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka s predstavom “Crveno burence”.
Autori teksta su polaznici Dramskog studija uz stručno vodstvo, zadane improvizacije voditeljice Lidije Helajz.
“Crveno burence” je predstava metaforičkog naslova koja se odnosi na emocije koje pogađaju, ‘poljuljaju’ nečije samopouzdanje, a da pritom ne dobivamo konkretan odgovor, iako se može naslutiti gdje i kako započinju problemi. Ljudi, karakteri, događaji… to je ono što nas svakodnevno okružje, obilježava i čini boljim ili lošijim osobama. Sve je promjenjivo, luckasto i kao igra i ako tomu pristupimo s osmjehom, mudrije idemo kroz život. Baš tako nastaje naša predstava “Crveno burence” – promatrajući ljude, događaje i karaktere. Propitkuje međusobne odnose djece i roditelja, odnose mlađe i starije djece u svakodnevnom okruženju škole, te odnose s nastavnicima. Predstava ne daje odgovore, nego potiče na razmišljanje i postavlja pitanja kroz kazališnu igru sudionika.
Redateljica: Lidija Helajz
Asistentica redateljice: Areta Ćurković
Igraju: Lucija Murković, Filip Čizmadija, Ivan Đapić, Petra Pavlović, Ela Šeri, Marko Špoljarić, Lorena Ilić, Leon Čizmadija, Ivan Ravlić, David Uranjek, David Đorđijevski, Lea Sudar, Mia Marković, Domagoj Pintarić, Matea Nikolić, Jan Dukić, Jakov Vismeg, Jona Zupković, Helena Vlaškovac i Nika Petović.
Ulaz na predstavu je besplatan.