You are currently viewing Dobrodošlica prvašićima s predstavom “Cvrčak i mrav”

Dobrodošlica prvašićima s predstavom “Cvrčak i mrav”

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak i ove godine će za polaznike prvih razreda osnovnih škola s područja grada Siska organizirati program Dobrodošlica prvašićima.
Kako prvašići niti ove školske godine ne bi ostali uskraćeni za prekrasan kazališni doživljaj, Dom kulture KKV će učenicima prvih razreda pokloniti predstvu Amaterskog kazališta Sisak „Cvrčak i mrav“, redatelja Silvija Vadle. Predstava će se održati u petak, 16.9.2016. godine u Domu kulture Sisak s početkom u 10 sati.
U predstavi igraju: Danijel Radić, Tea Cerjak, Stella Uzelac, Dorotea Borošić, Katarina Škornjak, Ana Silaj i Katarina Pranjić. U ovo okrutno vrijeme potrošačkog društva, kad se gubi smisao duhovnog, materijalno je ono čem društvo zagađeno ispraznošću teži. Kako uvjeriti društvo da je duhovna kultura smisao postojanja i kako objasniti da smo to što mislimo i osjećamo, puno više nego ono što kupujemo, posjedujemo i trošimo. Cvrčak će skromno reći da je pjesma radost i da ju želi podijeliti s društvom. Mora li zato biti bačen na margine postojanja? Jer, onaj tko zaboravi da se pjesma, priča, kazalište i kultura pamti zauvijek, sam će biti zaboravljen. U ovoj veseloj igri kukci su se o svem lijepo dogovorili, mogu li se o tom u stvarnom svijetu dogovoriti i ljudi?