Šetalište Vladimira Nazora 12 44 000 Sisak Hrvatska
Tel. ++385 44 527 470 Fax. ++385 44 527 475 Marketing: ++385 44 527 479
domkkv@domkkv.hr

Dramski studio

[frame style=”modern” image_path=”http://domkkv.hr/wp-content/uploads/2013/01/uciliste3.jpg” link_to_page=”” target=”” description=”” size=”banner_regular”]

DRAMSKI STUDIO UČENIKA NIŽIH RAZREDA
U Dramskom studiju „Kockica“ predškolci i učenici nižih razreda osnovne škole upoznaju se sa svijetom kazališta kroz niz dramskih igara. Kroz dramsku igru pripremaju se za uključivanje u svijet odraslih i upoznaju s dramskom umjetnošću, a istovremeno oslobađaju svoju maštu i kreativnost te uče vjerovati u sebe i surađivati u timu.

Mašta je odličan potencijal za razvoj pozitivnih osobina dječje osobnosti, a kroz niz maštovitih dramskih igara u našim dramskim radionicama razvijamo govorne sposobnosti i izražajnost, upoznajemo osobitosti scenskog pokreta, glasa  i prostora.

Cilj nam je razvijati dječju kreativnost kroz dramsku igru i stvarati predstave prilagođene dječjem uzrastu i iskustvu.
Na kraju svake godine polaznici svoj rad prezentiraju publici.

Njihove produkcije i predstave prikazali smo na Međunarodnom festivalu „Maslačak“ te na Festivalu bajke Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu, ali i na prigodnim svečanostima koje sami organiziramo.

Ako želite saznati koje su tajne kazališnog prostora i pokazati svoje glumačko umijeće, pridružite se našem dramskom studiju „Kockica“ s početkom nove školske godine te kroz zabavu i druženje naučite kako je dobro biti ljubitelj kazališta.

Prijave na telefon: 044/527 – 470 ili na 091/468 91 33

Popis predstava s polaznicima:

2010. Audicija za šumski cirkus

Dva pajaca

2011.  Sretni cvrčak

Ljubav

Čarobni cvijet  (13. Međunarodni festival dječjeg kazališta Maslačak i 6. Ogulinski festival bajke)

DRAMSKI STUDIO UČENIKA VIŠIH RAZREDA

Glumeći djeca uče različite vještine koje su im potrebne za susret s realnošću.

Radom u skupini razvijaju govorništvo, snalaženje i  korektan odnos prema svijetu koji ih okružuje, izražavaju svoju osobnost u nizu dramskih vježbi  i jačaju grupni identitet.

U dramskim  radionicama polaznici stječu nove scenske vještine  i iskustva koje izvođač koristi prilikom stvaranja scenskoga materijala, a koje uključuju scenski pokret,  glas,  pjevanje, improviziranje, kompoziciju i  izvedbu.

Cilj nam je osloboditi polaznike nepotrebnog potiskivanja  mašte i poticati  njihovo umjetničko stvaranje do potpune slobode izražavanja.

Nadamo se da će vas naše zamisli  ohrabriti da pođete na put u potragu za sobom i za svijetom.

Dramske radionice vodi dramski pedagog i učiteljica hrvatskog jezika Dubravka Granulić, a održavaju se  u prostorijama Kreativnog učilišta Doma kulture Sisak utorkom od 19,30 do 21 sat.

Sve detaljnije informacije možete dobiti na telefon 091 / 458 91 33 ili na dubravka.granulic@skole.hr

DRAMSKI STUDIO

za više razrede osnovne škole

Voditelj: Damir Borojević, dramski pedagog-mimski mentor

Certifikat visoke Internacionalne umjetničke škole za pokret u kazalištu “Jacques Lecoq“, Pariz 1988-90, Certifikat Dramskog pedagoga, “Jacques Lecoq“ Pariz 1995.

Suosnivač HCDO  Zagreb 1997.

 Uz Nebojšu Borojevića dobitnik nagrade “Zvjezdana Ladika“ za 2011. godinu za najkvalitetniji kazališno-pedagoški rad.

2009. i 2010. Dramski studio mladih predstavlja Hrvatsku na “Susretu profesionalno vođenih Dramskih studija Europe“ Grenoble, Francuska.

2011. Dramski studio mladih predstavlja Hrvatsku na “Susretu profesionalno vođenih Dramskih studija Europe“ Oxford, Engleska.

Ciljevi Dramskog studija

– Cjelovit odgoj i razvoj osobnosti i socijalnosti polaznika kroz oblike dramskoga rada primjerene njihovoj dobi, iskustvu i sposobnostima,

– razvijanje kulture javnog nastupanja i komuniciranja,

– otkrivanje i potpora dramski darovite djece

– razvijanje umjetničkih sklonosti i upoznavanje polaznika s kazalištem i njegovom društveno-kulturnom funkcijom,

– preventivno djelovanje protiv svih oblika ovisnosti.

Rad se odvija kroz redovnu dramsko-pedagošku nastavu dva školska sata tjedno  kroz  specifičan oblik dramskog  rada temeljen na metodi “Internacionalne škole Jacques Lecoq“,

Na kraju školske godine rezultati rada pokazuju se kroz ogledne satove, godišnje produkcije ili predstave.

Što se radi u Dramskom studiju

Primjereno dobi i iskustvu, polaznici tijekom boravka u studiju, kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, razvijaju verbalno izražavanje, imaginaciju, opažanje, osjetilnost i izražajnost, zatim smisao za stvaralačko zajedništvo, timski rad te za osobno javno nastupanje.

Redovna nastava  Dramskog studija odvija se tijekom školske godine, u  prostorima Kazališta 21 u ulici Oktavijana Augusta 4 i Daskališta, A. i S. Radića 2a prema priloženom rasporedu.

U izvanrednim okolnostima održavat će se edukativni programi posebne namjene (tečajevi, seminari i radionice) za polaznike u školama ali i za druge zainteresirane.

U Dramski studio upisuju se djeca od 5. razreda osnovne škole do 8. razreda. Na upisu nema audicije, već se polaznici upisuju do popune nastavne skupine ili testiranjem  dramske nadarenosti po metodi prof. V. Krušića.

Nastavne skupine  sastoje se do 10 polaznika.

Upisi

Upisi u Dramski studio u šk.god. 2011.-2012. nastavljaju se do popune skupina a testiranje za dramsku nadarenost provoditi će se po školama sukladno mogućnostima i odlukama ravnateljica / ravnatelja.

Za sve obavijesti u vezi upisa nazovite Damira Borojevića, voditelja Dramskog studija, na telefon: 091/1543 387, ili na e-mail: cuni@domkkv.hr