You are currently viewing Drugog dana 17.Fibule prikazujemo…

Drugog dana 17.Fibule prikazujemo…

Drugog dana 17.Revije dokumentarnog filma Fibula, u utorak, 29. studenog 2022., prikazujemo četiri hrvatska filma. S početkom u 19 sati prvi će biti prikazan “Kruh” redateljice Stanke Gjurić, “Babajanja” redatelja Ante Zlatka Stolice, “Tvornica filmova” redatelja Silvestra Kolbasa i na završnici  film “Veće od traume” redateljice Vedrane Pribačić.

Kruh, 2022.
redateljica: Stanka Gjurić
Kroz priču o neobičnom putovanju jednog kruha, od pekare do ulice i dalje, ovaj film propituje naš odnos prema hrani.

Babajanja, 2022.
Redatelj Ante Zlatko Stolica
Babajanja je kratki esejistički dokumentarac s elementima horora. Vraćajući se u prošlost, pripovjedač pokušava pronaći misterioznu ženu koje se plašio kao dječak. Prekapajući po sjećanjima, snovima i zaboravljenim filmovima strave, nastoji otkriti tko je ona i gdje se danas nalazi.

Tvornica filmova, 2022.
Redatelj Silvestar Kolbas
Filmski esej o fotografiji, ispričan crno-bijelim fotografijama napuštene tvornice Fotokemika, snimljenima isključivo na materijalima koji su nekoć u toj tvornici proizvedeni. Starenje fotografskog materijala govori o protoku vremena. Priča je to o negativnim posljedicama tranzicije, propasti industrijalizacije i radničkog pokreta.

Veće od traume, 2022.
Redateljica Vedrana Pribačić
Dvadeset i pet godina nakon Domovinskog rata, žene koje su preživjele mučenja, silovanja i ubojstva voljenih i dalje su traumatizirane. Film prati grupu polaznica trogodišnjeg terapijskog programa dok dijele svoje životne priče, suočavaju se s traumama prošlosti i tragaju za iscjeljenjem. Uz jednu Srpkinju u grupi, pitanje nacionalnosti još je jedno breme koje će Katica, Ana i Marija morati zbaciti kako bi se okrenule budućnosti i ponovno prigrlile radost življenja.