You are currently viewing “Emigranti” redatelja Jasmina Novljakovića na daskama Kazališta 21

“Emigranti” redatelja Jasmina Novljakovića na daskama Kazališta 21

Na Festivalu Prolog, 4. studenog 2014. godine u Kazalištu 21 u 19.30 sati ugošćujemo “Emigrante” Slawomira Mrožeka i Umjetničku akademiju iz Osijeka te njene studente. Mrožek opisuje život dvojice poljskih emigranata u Parizu. Tijekom jedne noći na vidjelo dolaze mnoge tegobe i strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem i nepoznatom svijetu, a uz to u malenom sobičku spojeni su intelektualac i čovjek prostodušan, ruralan. Mogu li se oni razumjeti? Jedan želi napisati remek-djelo, a drugi samo želi zaraditi gomilu novca, obojica sanjaju o povratku kući. Povezuje ih izdvojenost iz sredine kojoj pripadaju rođenjem. Mrožek je upisao u tekst vlastitu sudbinu “dosmrtnog” emigranta.
Glume studenti UAOS vođeni svojim profesorom, mentorom Jasminom Novljakovićem koji je studirao i živio godinama u Poljskoj, prevoditelj je s tog jezika i odlično poznaje tamošnje kazalište i kulturu.
Redatelj: Jasmin Novljaković
Glume: Antonio Jakupčević i Krešimir Jelić

Ulaznice za sve predstave na Prologu su 30 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna. U prodaji su radnim danom od 9 do 20 sati na blagajni Doma kulture.