“Pasivni otpor” – kazališna priča o životu migranata

Ne propustite predstavu PASIVNI OTPOR nastalu u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa i nekolicine partnera među kojima je i Gimnazija Sisak, a u suradnji s kazalištem Tvornica lutaka. Riječ je o projektu koji ima za cilj suzbijanje diskriminacije među ranjivim skupinama migranata kroz podizanje javne svijesti o problemima migranata i promicanje tolerancije. Predstava je na programu Doma kulture Kristalna kocka vedrine u subotu, 22. veljače, s početkom u 16,00 sati.
Ulaz je slobodan, no svoj je dolazak potrebno potvrditi najkasnije do petka, 21. veljače 2014. godine na broj telefona 527-470.

Više o predstavi….
Pasivni otpor komedija je o različitostima u režiji Marija Kovača nastala prema tekstu dramatičarke Dore Delbianco. Temelji se na razotkrivanju različitih situacija u životu migranata u kojima su zbog svojih različitosti (rasnih, kulturoloških, religijskih i drugih) vrlo često izloženi diskriminaciji. U predstavi glume: Nina Violić, Vilim Matula, Leon Lučev, Dražen Šivak, Dean Krivačić, Nikša Marinović, Petra Radin, Ena Hgdagha, Imran Ayaz, Vanja Markovinović.