“Pčelice, pazi!” u Domu kulture Sisak

Predstava za djecu u organizaciji Kazališta Don Hihot “Pčelice, pazi!” održat će se u srijedu, 6.4.2016. godine u 10 sati u Domu kulture Sisak. Posjet na predstavu je organiziran.
O predstavi
Dok pčelica Evica radi med i ostale proizvode od meda te se priprema za predavanje u svojem laboratoriju, nešto je počne ometati… Nije niti sama svjesna o čemu se radi. Tek kada upali televizor, vidi da je strašni mobitel u njezinoj šumi i da u njoj želi graditi još više stupova.
Radijacija iz mobitela utječe na navigaciju pčela, onemogućavajući im da pronađu svoje košnice. Izgubljene pčele ubrzo umiru same, daleko od svojeg doma. Zbog nestanka velikog broja pčela u Hrvatskoj se već primjećuje opadanje uroda voća i povrća koje se velikim dijelom uzgajaju pomoću oprašivanja koje obavljaju pčele. Zbog malog broja pčela opada urod uljane repice, jagoda i mahunarki, grožđa, malina, jabuka i krušaka.
Kostimiranu predstavu Pčelice, pazi! prati mnoštvo pjevnih songova uz koje i djeca sudjeluju i pomažu našoj pčelici Evici da pobijedi zločestog mobitela. Uz pčelicu Evicu, tu su i Medvjed Neven, Mobitel Jack, Spiker Krešimir i Roj pčela.