You are currently viewing Fibula – 9. Revija dokumentarnog filma

Fibula – 9. Revija dokumentarnog filma

Pred nama je još jedna Fibula, Revija dokumentarnog filma, koja već devet godina okuplja ljubitelje, ali i autore dokumentarnih filmova. Program ovogodišnje Fibule najavili su na konferenciji za novinare voditelj filmskog centra Doma kulture Kristalna kocka vedrine Daniel Pavlić i ravnateljica Valentina Ivanković Pelikan.

Fibula počinje u petak, 21. studenog u 18 sati filmom Lauš, autorice Branke Bešević Gajić. U 19.30 na programu je Zizi, autora Nedžada Begovića, a u 20 sati i 20 minuta na veliko platno stiže film Dragi Lastane!, koji je na ovogodišnjem Zagreb Doxu osvojio nagradu publike. Film će predstaviti sama autorica Irena Škorić.

U subotu, 22. studenog Fibula nastavlja dokumentarcem U potrazi za familijom, autora Oggija Tomića. U 19 sati igra film autorice Marije Žižović, Kad ti tata kupi slona. Fibulu zatvara dokumentarni film Naslovnica, Silvane Menđušić koji je na programu u 20 sati.

Svi filmovi prikazivat će se u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, a kumstvo ovogodišnje Fibule pripalo je Đeli Hadžiselimoviću. Već tradicionalno, publika će izabrati najbolji film kojemu će na završnici festivala biti uručena plaketa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan!