You are currently viewing Filmofiliju nastavljamo s novim blokom filmova za djecu i mlade “Svijet mašte”

Filmofiliju nastavljamo s novim blokom filmova za djecu i mlade “Svijet mašte”

Filmofiliju, projekt Doma kulture Sisak za sve filmske ljubitelje nastavljamo blokom filmova za djecu i mlade “Svijet mašte”.

Filmska informativka / Dječji film
Iako pod dječjim filmom uglavnom podrazumijevamo filmove namijenjene dječjemu gledateljstvu (film za djecu), to su i filmovi koje su snimila djeca i, najrjeđe, filmovi o djeci namijenjeni odraslima. To su, tipično, djela jasno izlagane fabule i zanimljive radnje, lišena složenijeg oblikovanja likova, a protagonisti mogu biti djeca i odrasli. Dječji film uključuje širok žanrovski raspon – od bajki do priča s radnjom u suvremenosti, igrane i animirane filmove. Vrsta se počela razvijati odmah nakon otkrića filma, ekranizirala su se djela klasika dječje književnosti, ali su se snimali i mnogi filmovi prema izvornim scenarijima. Prvi je hrvatski cjelovečernji dječji film Sinji galeb (1953) Branka Bauera.

U sklopu “Svijeta mašte” u četvrtak, 17.3.2016. godine u 19,30 sati u Domu kulture Sisak prikazujemo animirani film “Igor” (2008.).
Trajanje: 87 min
Režija: Anthony Leondis

Zabavan i simpatičan kompjuterski animirani film čija je priča usredotočena na neobičan ishod najvažnijega događaja u životu malog znanstvenog pomoćnika ležerna je parodija na dr. Frankensteina.
Malaria je bila lijepa, plodna kraljevina dok je nije potpuno promijenila neobjašnjiva klimatska promjena. Novi kralj, zloglasni Malbert, u njoj sada provodi svoju tiraniju. Jedan od potlačenih, grbavac Igor, prisiljen je raditi kao pomoćnik jednoom znanstveniku, iznimno je talentiran te bi i sam želio napredovati. Jednoga dana Igor dobije priliku napraviti ono što je oduvijek želio: umjetno živo biće iznimnih sposobnosti…

Ulaz besplatan.
Vidimo se!

https://www.youtube.com/watch?v=SrSX8NYN2x4