You are currently viewing Izložba “Apstraktne slike” Deana Zlovolića

Izložba “Apstraktne slike” Deana Zlovolića

U četvrtak, 16.ožujka 2017.g u 19,00 sati u Galeriji Sv. Kvirin Doma kulture Kristalna kocka vedrine otvara se izložba „Apstraktne slike“ autora Deana Zlovolića. Izložba će biti otvorena do 11. travnja 2017.g

Izložba izravnog i elementarnog naziva – Apstraktne slike – poziva na dijalog s onim dijelom smislene realnosti koji ne možemo vidjeti niti opisati, ali znamo da postoji. Radi se o nepredvidljivom ‘modelu’ i mentalnom procesu upisanom u vizualni sustav apstraktne slike. Izložbeni koncept Deana Zlovolića predstavlja sliku u njenim ‘običnostima’, grubostima, nejasnoćama i preklapanjima, izvedenu bojom i potezom kao preostalim dokazima tehničkih, ‘slikarskih’ procesa. U zasićenom svijetu oblika, možda upravo apstraktna slika ima moć ‘univerzalnog posrednika’.

Biografija:
Dean Zlovolić je rođen 1971. godine u Sisku. Član je HDLU-a od 2004. godine. Živi i radi u Žažini i Sisku. U svom radu propituje medij slike. Radovi mu nastaju često u zatvorenim ciklusima koji se baziraju na repeticiji i sublimiranoj ekspresivnosti, koristeći istovremeno apstraktan i figurativni vizualni jezik. Od 2016. godine jedan je od članova organizacijskog tima Festivala ulične umjetnosti ”Re:Think”, Sisak. Do sada je realizirao niz samostalnih i grupnih izložbi.

dz apstraktne slike copy