You are currently viewing Izložba “Dnevnici dana i noći” autorice Ivane Švragulje

Izložba “Dnevnici dana i noći” autorice Ivane Švragulje

U Galeriji Sv. Kvirin u utorak, 10.10.2017. godine u 19 sati održat će se otvorenje izložbe slika i večer poezije petrinjske likovne umjetnice Ivane Švragulje pod nazivom „Dnevnici dana i noći“. Izložba će biti postavljena sve do 30.10.2017. godine. Gosti na otvorenju izložbe su: Ida Bakrač, Ines Kosturin, Mario Lovreković, Martina Oroz, Maja Šiprak, Marija Biserka Vidnić i ALF acoustic band.

O autorici:

Ivana Švragulja je rođena 9. prosinca 1973. u Sisku. Osnovnu i srednju školu pohađala u Petrinji, nastavila u Sisku, Zagrebu i Kanadi. Započela studiranje na zagrebačkom Tekstilno –tehnološkom fakultetu, a završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu i stekla naziv Magistre primarnog obrazovanja i diplomirane učiteljice s pojačanim programom iz nastavnog predmeta likovne kulture (1999., 2013. i 2015.) i u međuvremenu pohađala i završila zanate na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu za Cvjećara (1995.) i Oblikovatelja umjetničkog nakita od plemenitih metala (2008.)

Ivana od 1999. godine radila je kao učiteljica, u Gvozdu, Topuskom, Kutini, Jabukovcu i najzad radi u OŠ Mate Lovraka u Petrinji. Uživa radeći s djecom, koliko je ona njima poticaj i inspiracija toliko su i oni njoj, bez obzira na sve teškoće, pravu plaću dobiva iz osmijeha djece i zadovoljstva kada učenici iz njene škole postignu uspjehe na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima. Osim što radi kao učiteljica, također je po potrebi i vanjski suradnik – ilustrator za kreativnu agenciju D.point, PS-portal i druge.

Bavi se raznim oblicima stvaralaštva, pa je tako autorica kako uspješnih pisanih djela, tako i nagrađenih djela iz raznih grana likovne umjetnosti. Ipak, u svoje dosadašnje najveće uspjehe broji brojna postignuća njenih učenika na državnoj razini.

Par riječi autorice o izložbi:

“Život je pun oprečnosti. Loše dobivamo kako bi znali prepoznati i cijeniti dobro. Neupitno je kako se dobro u crnilu lako prepoznaje, baš kao kada zapeče oči pucketava svjetlost šibice u mrku. Tako lako i nestaje ako ovu malenu svjetlost ili svoju vatru života ne prenesemo na druge. Nestajemo topimo se u mnoštvu. Zahvaljujući mojim divnim prijateljima koji svakodnevno potiču moj rad, osvjetljavaju put blagonaklonim riječima podrške, vuku me u nova prostranstva stvaralaštva, ja stvaram, istražujem nova područja likovnosti i riječi, kombiniram ih i odjeljujem. Upravo iz te zahvalnosti, a i iz potrebe za sinergijom riječi i likovnosti i ovo otvorenje izložbe će biti i večer poezije koju će uveličati i osvijetliti svojim stihovima i glazbom moji divni: Ida Bakrač, Ines Kosturin, Mario Lovreković, Martina Oroz, Maja Šiprak, Marija Biserka Vidnić i ALF acoustic band”.

Izložba slika i večer poezije dnevnici dana i noći - plakat