You are currently viewing Izložba fotografija povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica

Izložba fotografija povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica

U organizaciji Projekta građanskih prava Sisak u suradnji s UNHCR misijom u Republici Hrvatskoj u Galeriji sv. Kvirin od 19. do 26.6.2015. godine bit će postavljena izložba fotografija povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica “20 godina privremenog smještaja”. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 19.6.2015. godine u 11 sati u Galeriji sv. Kvirin, a među uzvanicima na izložbi bit će šef misije UNHCR-a u Republici Hrvatskoj Terence Pike te drugi predstavnici UNHCR-a, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, Crvenog križa te suradnika i partnera PGP-a koji svakodnevno rade na rješavanju problema izbjeglica.
PGP Sisak od svoga osnutka radi na problemima stambenog zbrinjavanja izbjeglica, povratnika, prognanika i drugih osoba kojima je stambeno zbrinjavanje potrebno.
Ovom izložbom, PGP Sisak će svim posjetiteljima prenijeti poruku kako i 20 godina nakon završetka ratnih sukoba na ovim prostorima, problemi ljudi koji su izbjegli iz svojih domova, traju i dalje. Obzirom da je zatvaranje Prognaničkog naselja Mala Gorica planirano do kraja 2015. godine, te je sudbina naselja nakon odlaska korisnika nepoznata, izložbom fotografija iz Prognaničkog naselja, PGP Sisak želi građanima dati priliku da vide svakodnevnicu kolektivnog smještaja izbjeglica u naselju nedaleko Siska.
Izložbu je moguće pogledati radnim danom od 14 do 21 sat te vikendom sat vremena prije projekcije.