You are currently viewing Karlstadt Kunst Cabaret na Ljetnoj sceni Kazališta 21

Karlstadt Kunst Cabaret na Ljetnoj sceni Kazališta 21

U četvrtak, 1.7.2021. godine u 21 sat na Ljetnoj sceni Kazališta 21, a u sklopu KULturnog LJETA KKV-a zaigrat će predstava Karlstadt Kunst Cabaret u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Redatelj predstave je Peđa Gvozdić. Cabaret je predstava koja na zanimljiv i duhovit način dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU. Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. 
Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će kroz pjesmu, suze i smijeh oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.
U slučaju kiše predstava će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak. Sve ulaznice za predstavu su podijeljene.