You are currently viewing Kazalište Moruzgva gostuje s predstavom Ništa im neće bit´

Kazalište Moruzgva gostuje s predstavom Ništa im neće bit´

Nova predstava Kazališta Moruzgva naziva „Ništa im neće bit’“, donosi humorističan pogled na zamršen odnos dvoje ljudi, a s kojim će se mnogi od nas poistovjetiti. Predstavu u režiji Tamare Damjanović a u izvedbi Ecije Ojdanić i Frana Maškovića pogledajte u nedjelju, 25.2.2024. u Domu INA rafinerije s početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice je 8 eura, a mogu se kupiti  na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 14 do 20 sati. Na dan predstave u Domu INE od 19 do 20 sati.

O predstavi:

Ništa im neće bit’ priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog. Nada, koju igra Ecija Ojdanić, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, prvenstveno intenzivnom brigom. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, kojeg igra Frano Mašković, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, doživljavajući novonastalu situaciju kao mogućnost da se konačno posveti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti, Nada odbija pravdajući se brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niz smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote.

Ova predstava namijenjena je roditeljima, djeci i svima onima koji su zaglavili u nekoj fazi svoga odnosa. Bez obzira na generacijske razlike, svi će se prepoznati u likovima i situacijama koje Ništa im neće bit’ donosi na pozornicu. Ovo je prilika da se svi zajedno smijemo, da se osvijestimo i zapitamo kako da očuvamo svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put.