You are currently viewing KULturno LJETO KKV 2017. otvara Aplauz teatar „Ravnatelj kazališta“

KULturno LJETO KKV 2017. otvara Aplauz teatar „Ravnatelj kazališta“

KULturno ljeto KKV-a otvorit će Aplauz teatar s duhovitom operom „Ravnatelj kazališta“ i to u četvrtak, 1.6.2017. godine u 21 sat u Atriju Starog grada. Djelo W.A. Mozarta tijekom godina doživljavalo je mnoga libreta. Njegov ‘ravnatelj’ poslužio je brojnim svjetskim pozornicama da progovore o kazalištu, ne samo kao o umjetnosti već i o životu samog kazališta. Redatelj opere je Marko Juraga.

Uslijed kulturnih reformi, rezanja troškova, “mijenjanja smjera kulturnog razvoja”, zgrada popularnog gradskog kazališta biva zatvorena te je njezin dotadašnji ravnatelj, Oto Kunšt, prisiljen osnovati nezavisnu putujuću kazališnu trupu. U suradnji s novim pomoćnikom, glumcem Bufom, mora pronaći ansambl; glumce i pjevače, umjetnike svih profila, kao i investiture, sponzore, donatore koji su voljni osigurati život kazalištu pa makar i putujućem. Glume: Slavko Juraga, Goran Malus, Ervin Baučić, Lana Blaće, Kristina Habuš, Danijela Pintarić, Josip Čajko, Tomislav Parmać i Lovro Juraga.

Osiguran prijevozom brodom, polazak broda u 20,30 sati ispred Malog Kaptola, a povratak u 22,40 sati. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme pozivom na broj 044/527-479 ili 044/527-478. Ulaz na program je besplatan. U slučaju kiše program će se održati u Kazalištu 21.

aplauz teatar ravnatelj kazalista