You are currently viewing KULturno LJETO KKV započinje premijerom predstave “Što žena umije”

KULturno LJETO KKV započinje premijerom predstave “Što žena umije”

Na konferenciji za medije koja je održana danas, 14.6.2021. godine u dvorištu Kazališta 21 najavljen je program KULturnog LJETA KKV-a u sklopu kojeg su i dvije premijere predstava GK Sisak, jedna za djecu i jedna za odrasle.

Premijera predstave “Što žena umije” nastale u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca održat će se u četvrtak, 17.6.2021. godine u 21,30 sati na Ljetnoj sceni Kazališta 21 čime će započeti KULturno LJETO KKV-a. Suradnju GK Sisak i GK Joza Ivakić iz Vinkovaca komentirao je i ravnatelj Vinkovačkog kazališta Zdenko Rečić rekavši kako je odmah nakon razornog potresa u Sisku ponudio suradnju te je tako nastala predstava “Što žena umije” koju su građani Vinkovaca ocijenili s visokom ocjenom te kako očekuje da će se predstava svidjeti i Siščanima. Redateljica predstave Biljana Čakić kazala je kako joj je čast što surađuje s ova dva kazališta te kako vjeruje da je predstava vrlo uspješna. Zadovoljstvo predstavom te nastajanje same predstave najavili su i glumci Selena Andrić koja u predstavi utjelovljuje lik Marije Jurić Zagorke i Anke te Zorko Bagić koji utjelovljuje Matošev lik.

Cjelokupan program KULturnog LJETA najavila je ravnateljica Doma kulture Sisak Tanja Tole Majstorović te istaknula kako Siščane očekuje bogat program. “Ukupno će biti 17 programa, osam kazališnih predstava za odrasle i sve su većinom humorističnog karaktera, šest predstava za djecu te tri koncerta od kojih je jedan koncert klasične glazbe. Nakon toga očekuje nas kino pod zvijezdama na kojem će biti prikazano osam kino projekcija. Zahvalila bih i kazalištima koji su poklonili svoje predstave, a riječ je o GK Joza Ivakić iz Vinkovaca, HNK Osijek i HNK Varaždin”, rekla je ravnateljica Tole Majstorović te dodala kako su svi programi besplatni, ali je potrebno prethodno preuzeti besplatne ulaznice radnim danom od 15 do 20 sati u Kazalištu 21. Pročelnik za kulturu Grada Siska Goran Grgurač istaknuo je kako građani grada Siska zaslužuju ovakav program.  

Redatelj Silvije Vadla kazao je kako je u pripremi premijera predstave nastale prema priči H.C.Andersena “Leteći kovčeg”. Riječ je o lijepoj ljubavnoj priči i o egzotičnosti. “Priča nas je vodila kako pronaći ono nešto neobično u nečemu najobičnijem. U predstavi se koriste i lutke koje postaju sve”, kazao je Vadla. U predstavi glume LidijaKraljević i Davor Kovač. Premijera predstave “Leteći kovčeg” održat će se u petak, 2.7.2021. godine u 19,30 sati na Ljetnoj sceni Kazališta 21.