You are currently viewing Ljetni baletni seminar u Sutivanu

Ljetni baletni seminar u Sutivanu

sutivan

U odličnoj atmosferi u dvorani “Sokolana” u Sutivanu na otoku Braču, održava se Međunarodni ljetni baletni seminar koji će pod stručnim vodstvom nacionalne baletne prvakinje Almire Osmanović, balerine i voditeljice Studija za balet “Renata” Renate Skovron i Jewgenija Zakharchenka profesora Baletne akademije u Berlinu trajati do 3. kolovoza. Sve to uz korepeticiju Ljudmile Šumarove iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Uz ostale mlade baletne talente koji su na seminar stigli iz baletnih škola iz Zagreba i Rijeke, baletnih studija iz Osijeka, Splita, sa Brača, iz Siska i drugih hrvatskih gradova, te polaznice iz Češke, izdvajamo Marijanu Fazullinu iz Talina, dobitnicu druge nagrade u juniorskoj kategoriji na Internacionalnom baltičkom baletnom najtecanju održanom u lipnju u Rigi. Sutivanski seminar nagrada je za uspješni nastup koji joj je na licu mjesta, kao članica stručnog žirija, dodijelila Almira Osmanović.

– Kroz program baleta i program karakternih plesova radimo na koracima, tehnici i razvijanju plesnog umijeća naših mladih polaznika kod kojih me posebno raduje entuzijazam i ljubav te volja za učenjem i napornim radom. Jer jedino se tako može stići na vrh, dosegnuti najviše profesionalno znanje, a onda i uspjeh – rekla je Almira Osmanović koja očekuje da Seminar bude prepoznat kao nezaobilazno mjesto za buduće mlade baletne talente.

– Polaznice su nam u rasponu od 11 do 17 godina, a što se mladića tiče, ove godine “led probija” Vid iz zagrebačke baletne škole. To posebno raduje Jewgenija koji će mu pokazati neke korake specifične za baletane – riječi su Renate Skovron, dok Jewgenij napominje da sljedeće godine očekuje veći odaziv upravo mladih baletana.

Svi oni svoje će umijeće imati priliku pokazati 1. kolovoza na završnoj gala priredbi u Supetru, a 2. kolovoza i u Sutivanu.

Ponosni smo na naše članove Baletnog i Plesnog studija; Anu Tomšić, Karlu Hrvoić, Teu Turkalj i Ivanu Brajdić.